top of page

 

 

 

 

 

La Taula pel Dret a Decidir d’Olot organitza un acte amb Joan Rigol

La Taula pel Dret a Decidir d’Olot organitza un acte que comptarà amb la presència del coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol. També intervindran l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i la presidenta de la Taula d’Olot, Dolors Ros. Finalment, l’acte es clourà amb una cantada de corals olotines. L’acte es durà a terme el proper dimarts, 23 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala El Torín d’Olot.

 

 

 

 

 

 

                      

 

 

 

              Joan Rigol, Coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Aquest acte s’emmarca en l’estratègia del Pacte Nacional de realitzar actes locals per fomentar la consulta del proper 9 de novembre. L’acte també ha de servir per recollir adhesions al Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, tant a nivell personal com d’entitats.

La Taula pel Dret a Decidir d’Olot, que va ser presentada el passat mes de juny, va néixer per iniciativa de la Xarxa d’Entitats de la Garrotxa, la XEG, un grup d’entitats que promou la coordinació dels calendaris de les entitats i activitats comunes, com va ser l’acte Quin país volem ? del passat mes de gener.

 

 

Enllaç notícia :http://www.elgarrotxi.cat/la-taula-pel-dret-a-decidir-dolot-organitza-un-acte-amb-joan-rigol/

Les taules territorials pel dret a decidir d’arreu de Catalunya es reuneixen a Sant Boi

Els representants de les taules locals i comarcals pel dret a decidir de diversos punts de Catalunya han realitzat a Sant Boi la seva primera trobada de coordinació. El Pacte Nacional pel Dret a Decidir prepara un gran acte amb la participació de les associacions que li donen suport.

 

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol (en primera fila, al centre), acompanyat dels representants de les taules territorials pel dret a decidir // David Guerrero

La plaça Catalunya de Sant Boi ha estat l’escenari en el que s’han trobat una vintena de representants de les diverses taules pel dret a decidir que s’han constituït arreu de Catalunya. El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha liderat la trobada. Entre els assistents hi havia el president de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, Frederic Prieto, exalcalde de Cornellà pel PSUC. En canvi, han estat baixa d’última hora l’exconseller i exalcalde socialista de Girona, Joaquim Nadal, així com Carme Forcadell, que tampoc ha aparegut a la foto tot i que s’esperava la seva presència a l’acte organitzat a Sant Boi. Qui no ha fallat ha estat la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Aquesta ha estat la primera trobada de coordinació que han celebrat les taules pel dret a decidir constituïdes al llarg del darrer any i mig a nivell local i comarcal. Davant els seus representants s’ha anunciat que s’està preparant un acte multitudinari en el que participin les 2.800 entitats que han mostrat el seu suport públic al que els organitzadors qualifiquen constantment de “dret a decidir” i que no és cap altra cosa que la consulta independentista prevista pel 9 de novembre.

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir considera que cal “visualitzar la importància de les entitats i que els ciutadans sentin que el futur passa per les seves mans” i ha cridat a mobilitzar-se per aquest acte encara sense data, així com de cara a l’11 de setembre i el 9 de novembre. Segons Rigol, a Catalunya “hi ha una gran il·lusió i un sentiment de catalanitat generalitzat” però el cert és que l’acte d’aquesta tarda ha passat sense pena ni glòria, amb la total indiferència d’una ciutadania que gaudia de l’estiuenca tarda a la plaça Catalunya, aliena a les paraules de Joan Rigol. En canvi, l’acte ha generat una gran atenció mediàtica, amb el corresponent desplegament d’unitats mòbils dels mitjans públics catalans.

 

Dolors Ros presideix la taula olotina a favor del Dret a Decidir

 

L'exregidora socialista, número 7 del PSC a les passades eleccions municipals, ha estat votada unànimement

Organitzaran activitats per poder votar el 9-N el futur del país

Dolors Ros és la presidenta de la taula olotina pel Dret a Decidir. Llicenciada en infermeria i històrica en les llistes del PSC, va ser regidora de Salut al primer mandat de Lluís Sacrest a l'ajuntament. En les últimes eleccions municipals anava de número 7 a la candidatura de Josep Guix. Ros ha estat votada unànimement per totes les entitats presents a la taula, que la consideren "una persona de consens".

En el discurs fet en la presentació en societat de la mesa, Dolors Ros va defensar una societat participativa i espera que aquesta sigui "un embrió de moltes altres taules". Ros es va mostrar clarament favorable a una democràcia més participativa i va fer una picada d'ull al multireferèndum que es va celebrar el passat 25 de maig, les urnes del qual es va endur la policia .

La taula local pel Dret a Decidir ha estat impulsada per la Xarxa d'Entitats de la Garrotxa i de moment compta amb una trentena d'adhesions, una xifra que esperen que augmenti bastant. Des de la taula no s'implicaran a favor o en contra de la independència, sinó que l'objectiu bàsic és poder votar el 9 de novembre.

L'ajuntament d'Olot se suma a la iniciativa

La taula és la materialització de la moció aprovada pel ple municipal el mes de juliol passat, en el qual la ciutat s'adheria al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. En l'acte d'ahir al vespre hi havia presents els regidors de CiU, Esquerra, Reagrupament i del PSC a l'ajuntament d'Olot. Per l'alcalde de la ciutat i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Corominas, la taula "representa molt i molt bé el sentiment de la comarca".

Prop d'un centenar de persones van omplir el saló de sessions del consistori olotí en motiu de la presentació de la taula. Entre l'Onze de Setembre i el 9 de novembre, intensificaran la seva activitat pública a favor de la consulta.

Respon a la crida del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

La Taula pel Dret a Decidir ha creat un web on entitats, associacions i ciutadans poden llegir el manifest i sumar-s'hi. La taula d'Olot respon a la crida del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, presidit per Joan Rigol, que demanava la creació de taules locals.

S’ha presentat a Olot la Taula pel Dret a Decidir

 

Ahir dilluns al vespre es va presentar a Olot la Taula pel Dret a Decidir. Que ja compta amb 32 entitats adherides i pretén aglutinar totes les entitats de la nostra ciutat, o també de la Garrotxa, que comparteixen la convicció democràtica que tots els pobles, catalans inclosos, de què tenim dret a decidir lliurement el nostre futur. Volen, per tant, expressar l’adhesió a la Taula Nacional pel Dret a Decidir i donen tot el suport a la celebració d’una consulta que pugui expressar quina és la voluntat majoritària dels catalans.

 

taulapeldretadecidirolot@gmail.com

 

MANIFEST: Taula pel Dret a Decidir d’Olot

Atès que el Parlament de Catalunya ha aprovat fer una consulta, el dia 9 de novembre de 2014, per preguntar: “Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?”, la ciutat d’Olot vol expressar el seu suport al procés democràtic que ha de culminar consultant al poble de Catalunya perquè pugui exercir el dret a decidir.

És per això que diverses institucions públiques i privades, partits polítics, grups municipals, associacions i entitats olotines d’àmbit cultural, social, cívic i sindical signem aquest document amb el compromís d’ampliar-ne el suport a tots els col·lectius i associacions de diferents àmbits d’Olot per constituir la Taula Ciutadana pel Dret a Decidir.

Tenim la voluntat d’ampliar aquesta Taula i incorporar-hi entitats, associacions, alcaldes i regidors d’altres municipis de la Garrotxa que no s’hagin constituït localment.

Les organitzacions sotasignades volem promoure ponts, llocs de trobada i diàleg on càpiguen les diferents sensibilitats i expressions de la diversitat democràtica de la ciutat, per tal de reflexionar, de contrastar i d’integrar el debat i, mitjançant aquest, que es puguin conjugar itineraris generals o complementaris entorn del marc relacional i d’organització territorial que hi ha d’haver en un futur entre Catalunya, Espanya i Europa.

 

Per tant,

MANIFESTEM

La nostra adhesió a les decisions de la Comissió d’Estudi del Dret a Decidir del Parlament de Catalunya i subscrivim els acords que va prendre en el seu dia el Ple de l’Ajuntament d’Olot quant a la moció de suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, aprovada el 25 de juliol de 2013.

El nostre ple suport al procés democràtic que expressa el Parlament de Catalunya per tal que el poble català pugui exercir el seu dret a decidir.

Catalunya, com a nació que és, té dret a decidir el propi estatus polític. Reclamem per legitimitat democràtica que la ciutadania de Catalunya puguem exercir amb el nostre vot el dret a decidir sobre el nostre futur polític, nacional i social.

En aquest sentit, urgim a tenir en compte totes les vies legals per exercir-lo, així com a considerar també altres maneres de mobilització popular com a eines vàlides i legítimes per a la consecució d’aquest dret.

El dret a decidir és un exercici plenament democràtic que s’obre a tota la ciutadania i que respecta les diferents resolucions aprovades en aquest sentit pel Parlament de Catalunya; un dret que només pot exercir-se des del respecte als principis de radicalitat democràtica, participació i transparència.

Reclamem que el poble català pugui decidir el propi camí i vinculem aquest a la millora de la condició de vida individual i col·lectiva de les persones que viuen i treballen a Catalunya, al compromís amb les exigències de la qualitat de la democràcia, als drets socials –especialment en l’atenció a les persones més febles–, a l’aprofundiment de l’estat del benestar, de la dignitat i de la justícia social, de la solidaritat intergeneracional i entre els pobles, a l’equilibri territorial i al desenvolupament sostenible, així com a l’impuls d’iniciatives per al foment de l’activitat econòmica.

Constatem la necessitat de construir una societat més democràtica, igualitària i justa, fonamentada en el benestar de les persones, la igualtat de gènere, les llibertats polítiques, els drets socials i ecològics i la solidaritat internacional.

Aquest dret ha de significar també la voluntat d’un país que vol accedir a un alt nivell educatiu i de cultura personal i col·lectiva, sobretot pel que fa a la defensa de la nostra llengua pròpia, el català, que és la dels Països Catalans, entesos com una realitat cultural, lingüística, històrica i nacional, compartida entre els diferents territoris, i defensar-ne la condició de patrimoni comú de tots els seus parlants i del conjunt de les societats en què conviu amb altres llengües.

L’exercici del dret a decidir implica també l’afirmació que Catalunya és una comunitat humana que integra, respecta i dóna suport a les diverses aportacions culturals i al pluralisme lingüístic que avui es reflecteix a la nostra societat.

Les accions destinades a assolir el reconeixement del dret a decidir s’han de desenvolupar amb l’enfortiment de la cohesió social a Catalunya i, en conseqüència, a través de la participació ciutadana.

El civisme, el diàleg, el respecte a totes les diverses opcions democràtiques pacífiques i al pluralisme polític, ideològic, religiós i d’opcions de consciència, el rebuig a tota discriminació contrària a la llibertat i a la dignitat humanes, així com la fermesa en les pròpies conviccions i la participació popular n’han de configurar totes les accions futures.
L’exercici del dret a decidir també ha de significar la voluntat col·lectiva de continuar sent reconeguts internacionalment.
Per tot això, ens COMPROMETEM

A coordinar-nos de manera eficaç per fer possible la màxima participació i corresponsabilitat de tota la ciutadania d’Olot i comarca en el procés democràtic endegat a Catalunya i en el seu futur institucional a través dels valors democràtics concretats en l’exercici del dret a decidir.

 

El Punt

Les entitats d'Olot creen una taula per promoure la consulta del 9 de novembre

Es presenta oficialment dilluns i pretén aplegar el màxim nombre d'entitats i particulars

En un manifest, defensa el dret a decidir el futur del país

13/06/14 00:00 - OLOT - JORDI CASAS

 

La Xarxa d'Entitats d'Olot i de la Garrotxa fa un pas endavant i s'ha proposat liderar un moviment social pel dret a decidir. Per això ha creat la Taula pel Dret a Decidir, que es constituirà oficialment dilluns de la setmana vinent, moment en què es presentarà també la seva presidenta. A hores d'ara, ja s'hi han adherit la majoria de les associacions que integren aquesta xarxa i d'altres, fins a un total de 32. A partir de dilluns, però, els promotors d'aquesta iniciativa esperen que aquest nombre creixi exponencialment.

 

Catalina Sellas, en nom de la Xarxa d'Entitats d'Olot i de la Garrotxa, ha informat que la taula està oberta a totes les entitats, sigui quin sigui el sector al qual pertanyen. També està oberta als grups polítics i a les persones a títol individual. Aquesta taula és d'àmbit comarcal. L'objectiu és sumar el màxim nombre de suports i determinar quines accions es poden dur a terme de forma conjunta per promoure la consulta del 9-N i, per tant, facilitar que els ciutadans puguin manifestar-se votant sobre quin país volen.

 

La taula ha creat el lloc webtauladecidirolot.wix.com/olot, on s'expliquen els objectius, es pot llegir el manifest i hi ha un espai d'adhesions. “És una taula molt oberta, amb l'únic objectiu de fer possible que es pugui votar”, ha indicat Sellas. En el manifest declaren que treballaran unitàriament perquè els ciutadans puguin votar sobre el futur del país i manifesten la seva adhesió a la moció de suport del ple d'Olot al Pacte Nacional pel Dret a Decidir; el suport al procés democràtic que du a terme el Parlament perquè el 9 de novembre es pugui votar; reclamen que es tinguin en compte totes les vies legals per fer-ho, i, entre altres coses, diuen que el dret a decidir ha de reafirmar la voluntat de ser reconeguts internacionalment.

 

La creació de la taula és fruit també de la vinculació a la taula nacional pel dret a decidir sorgida del Parlament i del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que presideix Joan Rigol. Tot està a punt, doncs, per al moviment social garrotxí per a la consulta.

 

 

 

Nació Digital

Olot crea la taula local pel Dret a Decidir

Es presentarà el dilluns 16 de juny i ja compta amb 32 entitats adherides, una suma que esperen que creixi molt.

Està oberta a tots els partits, entitats i ciutadans que estiguin a favor de la consulta.

Andreu Oliveras , Olot | Actualitzat el 13/06/2014 a les 06:04h

 

Olot ja compta amb la Taula pel Dret a Decidir, impulsada per la Xarxa d'Entitats d'Olot i Comarca. Dilluns 16 de juny es presentarà oficialment a la sala de plens de l'ajuntament a les vuit del vespre, on es donarà a conèixer el nom de la seva presidenta. La taula vol organitzar actes per garantir el dret dels catalans a votar el seu futur. Per això, entre l'Onze de Setembre i el 9 de novembre, intensificaran la seva activitat pública.

De moment ja compta amb 32 entitats adherides, una xifra que esperen que creixi al llarg de les properes setmanes. Totes les entitats són benvingudes, explica Catalina Sellas, membre de la Xarxa d'Entitats , "sigui quina sigui la seva naturalesa". Dolors Corretgé, també de la XEC, aclareix que des de la taula no s'implicaran a favor o en contra de la independència, "l'objectiu bàsic és poder exercir el dret a votar". Per això també esperen que s'hi sumin tots els partits polítics i ciutadans individuals que estiguin a favor de la consulta.

La ciutat d'Olot s'adhereix a la taula

La taula és la materialització de la moció aprovada pel ple municipal el mes de juliol passat, en el qual la ciutat s'adheria al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Un d'aquells punts era promoure la creació d'una taula local, on la ciutat s'hi adherirà. Pel regidor de Reagrupament al consistori, Josep Ferrés, "A Catalunya es viu el moviment més important dels darrers 100 anys".

La Taula pel Dret a Decidir ha creat un web on entitats, associacions i ciutadans poden llegir el manifest i sumar-s'hi. La taula d'Olot respon a la crida del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, presidit per Joan Rigol, que demanava la creació de taules locals.

Garrotxi

Olot crea la taula pel Dret a Decidir

 

 

 

Aquest és l’esperit i l’objectiu De la Taula pel Dret a Decidir a Olot. Que ja compta amb 32 entitats adherides i pretén aglutinar totes les entitats de la nostra ciutat, o també de la Garrotxa, que comparteixen la convicció democràtica que tots els pobles, catalans inclosos, de què tenim dret a decidir lliurement el nostre futur. Volen, per tant, expressar l’adhesió a la Taula Nacional pel Dret a Decidir i donen tot el suport a la celebració d’una consulta que pugui expressar quina és la voluntat majoritària dels catalans. Aquesta taula es presentarà el dilluns 16 de junya les 20h. Al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot.

 

 

bottom of page